איך לייצר מפת אתר XML ולהגיש לגוגל בקלות
הפוסט נכתב בשיתוף דניאל מסטר מסוכנות מסה מדיה המתמחה בשירותי קידום אתרים אורגני ושיווק דיגיטלי לחברות ועסקים.
כבעלי אתרים יש לכם אינטרס שהבוט של גוגל יסרוק את האתר שלכם לעתים קרובות. בדרך זו אתם תהיו בטוחים שהאתר שלכם מאונדקס וכך גם כל העמודים בו. במידה והוספתם עמודים חדשים לאתר או ביצעתם שינויים לעמודים קיימים הרי שתרצו שגם השינויים הללו יוצגו וייסרקו בגוגל בהקדם האפשרי.
מתוך ההבנה שגוגל מציגה לגולשים שלה אתרים כפי שהם נסרקו לאחרונה – הרי שאתם רוצים לעזור לגוגל לסרוק את האתר שלכם לעתים קרובות, כאשר אתם מבצעים בו שינויים ובכלל לוודא שכל העמודים שלכם באתר נסרקים. זאת תוכלו לעשות באמצעות יצירת מפת אתר והנגשה שלה לגוגל.
שני הסוגים הקיימים של מפות אתר
בגדול יש כמה סוגים של מפות אתר, כולל מפות מיוחדות לחדשות, ווידיאו ותמונות אולם שני הסוגים החשובים והפופולריים ביותר הם מפת אתר HTML ומפת אתר XML. אין צורך בשתיהן ולמעשה רוב האנשים דואגים למפת XML כיום. מפת אתר HTML הנה עמוד HTML באתר שלכם, הכולל רשימה של קישורים של כל העמודים הפנימיים באתר, לפי ההיררכיה שאתם רוצים להציג אותם לגוגל (בדרך כלל תואמת להיררכיה המוצגת בתפריטי האתר).
כיום זה לא ממש פרקטי להכין עמוד ידני כזה וכי ניתן להשתמש בכלים/בתוספים שונים להכנת מפות XML בכמה לחיצות כפתור פשוטות. מפת XML הנה קובץ קוד שאתם שותלים בתיקיית האתר בשרת שלכם שאת הקובץ הזה גוגל סורקת ומגיעה למעשה לכל עמודי האתר שלכם הנמצאים בקובץ. אפשר לבנות את הקובץ באופן ידני אבל אין בזה היגיון כיוון שתוכלו לעשות שימוש בתוכנות או כלים שונים לביצוע עבודה זו בחינם ובקלות.
האם חייב שתהיה לי מפת אתר?
בין אם בחרתם בשירות קידום אורגני, לבין קידום ממון והאתר שלכם מדורג, לא באמת חייב שתהיה לו מפת אתר. למעשה, אם מדובר בדומיין סמכותי וחזק, אתם מפרסמים באתר תוכן לעתים קרובות והאתר בנוי היטב מבחינת היררכיית תוכן ותפריטים – הרי שאתם לא באמת חייבים להשתמש במפת אתר XML באתר או בתיקיית האתר בשרת שלכם. מדוע בכל זאת להשתמש? ובכן זהו כלי עזר נהדר עם כמה יתרונות.
היתרונות בשימוש במפת אתר:
מאפשר לגוגל לסרוק עמודים נידחים באתר שלכם שלא מתעדכנים לעתים קרובות.
מאפשר לגוגל לסרוק עמודים חדשים באתר שלכם, במיוחד אם אלה מתעדכנים בתדירות גבוהה.
מאפשר לגוגל לסרוק אתרים עם עשרות או מאות עמודים במקום להכין מפת אתר ידנית – קובץ מפת אתר XML כבר מכין בלחיצת כפתור את הרשימה וזו מתעדכנת באופן אוטומטי ודינמי כאשר אתם מוסיפים/מסירים עמודים חדשים לאתר.
טוב כדי להכיר לגוגל אתרים חדשים ולמהר את הסריקה של האתרים ואינדוקס האתר בגוגל.
הוספתם עמודים רבים לאתר? ערכתם עמודים קיימים? טוב לשלוח לגוגל מפת אתר מעודכנת לסריקה מחודשת של האתר והעמודי
אז כפי שאמרנו – יצירה ידנית של מפת האתר היא לרוב לא כדאית וכרוכה בעבודה רבה ומתישה. כיום יש כלים שונים שבהם ניתן לעשות שימוש כדי לייצר מפת אתר XML איכותית ומקצועית בכמה לחיצות כפתור.
האתר שלכם בנוי וורדפרס? מצויין! כך תוכלו לעשות שימוש בתוספים כאלו ואחרים ליצירת מפת האתר שלכם. לדוגמה: באמצעות התוסף הידוע yoast תוכלו ליצור מפת אתר XML ולשתול את הקובץ בתיקיית האתר בשרת שלכם.
במידה והאתר אינו מבוסס על וורדפרס תוכלו לעשות שימוש בתוכנות/כלים אינטרנטיים שונים כמו: XML SITEMAP GENERATOR או להשתמש באתר xml-sitemaps.com ולייצר את מפת האתר שלכם בכמה לחיצות כפתור.
איך להגיש לגוגל את מפת האתר שלנו בקלות ובמהירות?
אז לאחר שיצרתם את קובץ הXML שלכם והעליתם אותו לשרת שלכם, טוב להיכנס לחשבון שלכם בגוגל סירץ’ קונסול (Google Search Console) ודרך הכלי הנהדר הזה של גוגל תוכלו לשלוח לגוגל את מפת האתר שלכם ולעודד את גוגל למעשה לסרוק את עמודי האתר שלכם במהירות ובצורה מדויקת מבלי להחסיר עמודים. מדוע להשתמש בגוגל סירץ’ קונסול? מכיוון שהוא נותן הוראה לגוגל לסרוק את קובץ הXML שלכם ובכך את עמודי האתר שלכם ועוזר לכם להתריע לגוגל על המפה המעודכנת שלכם.