פעולות חיוניות שיש לבצע לפני השקת אתר חדש
13 לJune 2017

פעולות חיוניות שיש לבצע לפני השקת אתר חדש

פעולות חיוניות שיש לבצע לפני השקת אתר חדש

עבדתם עליו כל כך הרבה זמן, השקעתם מאמצים בעיצוב מרהיב, בתוכן מהמם ובקישורים איכותיים, ואתם סוף סוף עומדים בפני השקת האתר לאוויר העולם. אבל בתוך ההתרגשות והציפייה, חשוב לזכור כי יש כמה דברים שאסור לשכוח לעשות. מספר קטן של פעולות אשר יבטיחו שהאתר יפעל כראוי מבחינת חוויית המשתמש, קידום אתרים והשגת הייעוד שלו. ודאו שעשיתם את הפעולות הללו, כדי לצמצם כל סיכוי למפח נפש או מבוכה לאחר שהוא יעלה לאוויר.

לפני השקת אתר באופן כללי

האם וידאתם שאתם עוקבים אחר ביצועי האתר באמצעות גוגל אנליטיקס? יש מספר דרכים להתקין את גוגל אנליטיקס באופן שינטר וימדוד את תנועת הגולשים אל ובתוך האתר, כולל תוסף ייעודי לדפדפן כרום, ובאמצעותו תוכלו לבחון את הפרמטרים הבאים:

  • בדקו שוב ושוב את קובץ robots.txt של האתר, על מנת לוודא כי הוא ייסרק ויאונדקס על ידי מנועי החיפוש.

  • הוסיפו פיקסל ייעודי לפייסבוק, שכן במוקדם או במאוחר בוודאי תרצו לפרסם את העסק ברשת החברתית הגדולה בעולם באופן יעיל וממוקד הפונה במדויק לקהלי היעד שלכם.

  • התקינו את קונסולת החיפוש של גוגל (Google Search Console), כדי לוודא שאתם פועלים היטב בכל דומיין במדינה שהגדרתם. אל תשכחו לקשר גם את קונסולת החיפוש לגוגל אנליטיקס, להעלות מפת אתר מעודכנת, ועל הדרך גם לאפשר למנועי חיפוש אחרים לסרוק את האתר.

  • בצעו בדיקה של כל הקישורים באתר באמצעות כלים ייעודיים כגון Screaming Frog, על מנת לאתר קישורים שבורים או עמודי דמה, שאותם תוכלו לתקן או להסיר.

  • אם האתר שלכם דורש הרשמה או מאפשר תשלום מקוון, נסו את התהליך בעצמכם על מנת לוודא שהוא תקין ושכל הפרטים מתקבלים ונשמרים במערכת. אל תשכחו לעשות זאת הן בגרסת הדסקטופ והן בשימוש ממכשירים ניידים.

לפני השקת אתר וורדפרס

וורדפרס היא פלטפורמת פיתוח ובניית אתרים הנפוצה ביותר בעולם, ואם האתר שלכם בנוי עליה עליכם להוסיף לרשימת הפעולות החיוניות עוד מספר פעולות קצרות בכדי לוודא שהכל תקין:

  • עדכנו את גרסת וורדפרס והתוספים שלה לגרסה העדכנית ביותר. גם אם אתם עובדים על האתר תקופה קצרה, לא כל שכן תקופה ארוכה, קיים סיכוי שיצא עדכון גרסה לאחרונה. לכן חשוב לוודא רגע לפני השקת האתר שהכל מעודכן לגרסה האחרונה ביותר.

  • צרו עותק בסיסי של האתר שלכם, ללא תוספים וקישוטים אחרים, על מנת לוודא שיש בידיכם שלד שעליו תוכלו לבנות ולשחזר את האתר במקרה של פריצה או נפילה.

  • ודאו ודעו האם אתם משתמשים בWWW או לא.

  • חפשו את הפרמטר “Discourage Search Engines from indexing this site” ו-ודאו שהוא לא מסומן. זוהי המקבילה של וורדפרס לקובץ robots.txt באתרים אחרים, וכך תאפשרו למנועי החיפוש לסרוק את האתר ולאנדקס אותו.

פעולות נוספות

עוד רגע תוכלו להשיק את האתר בבטחה, אולם נותרו רק עוד שלוש פעולות שכדאי לעשות:

  • האם השקעתם בחבילת אחסון אתרים טובה? חבל להשקיע משאבים רבים בבניית האתר עצמו ואז לחסוך כמה אגורות על אחסון אתרים מפוקפק, שבסימן הראשון לתקלה או לפריצה זדונית לא ייתן לכם מענה ראוי.

  • ודאו כי שם הדומיין שלכם יחודש באופן אוטומטי בתום התקופה שבה הוא בבעלותכם, ולכל מקרה הוסיפו תזכורת למועד החידוש בלוח השנה שלכם.

  • התקינו התראה בגוגל אנליטיקס אשר תיידע אתכם אם וכאשר תנועת המבקרים באתר שלכם יורדת אל מתחת לסף מסוים, על מנת שתוכלו לבצע בקרה על האתר ולתקן או לשנות את מה שנדרש.

ביצעתם את כל הפעולות המתוארות לעיל? קדימה, זה הזמן להציג לעולם את היצירה החדשה שלכם. בהצלחה!

More Articles

רוצים לקדם את האתר?

לבדיקת אתר
זה שדה חובה