עמוד 404
30 לAugust 2021

עמוד 404

עמוד 404

מהו עמוד 404?

עמוד 404 הוא עמוד שגיאה שמוצג לגולשים שמגיעים לעמוד שכבר לא קיים בכתובת הנוכחית, או בכלל. קוד השגיאה 404 הוא למעשה חלק מפרוטוקול ה-HTTP שעליו מבוססת רשת האינטרנט, ומשמעותו היא שדף האינטרנט המבוקש לא נמצא. כלומר, הצד המבקש הצליח לתקשר עם השרת המארח, אך השרת לא הצליח לספק את העמוד המבוקש.

מתי ניתקל בעמודים אלו? למשל, אם שמתם קישור באתר שמוביל לאתר אינטרנט שנסגר, אז כשהגולשים שילחצו על הקישור יגיעו לעמוד 404 של האתר אליו קישרתם. ואם לדוגמא קישרתם מפוסט בבלוג שלכם, לפוסט אחר בבלוג שלכם, שמחקתם או ששיניתם את כתובת ה-URL שלו, אז בעת הכניסה לקישור זה הגולשים יגיעו לעמוד 404 באתר שלכם. כלומר, עמוד שגיאה 404 הוא למעשה תוצאה של קישור שבור (קישור שלא עובד, שמוביל לדף שגיאה).

מה הבעיה עם עמודי שגיאה 404?

הבעיה העיקרית עם עמודי שגיאה 404 זה שהם מייצרים חוויית משתמש גרועה. הרי בסופו של דבר זה די מבאס ללחוץ על קישור מסוים, שציפיתם למצוא בו משהו בעל ערך עבורכם, ואז להגיע לעמוד שגיאה. ומה שפוגע בחוויית המשתמש – פוגע גם בקידום האורגני. למשל, אם יש לכם המון עמודי 404 באתר שמשתמשים מגיעים אליהם, ואם רבים ממשתמשים אלו בוחרים לצאת מהאתר (בגלל עמוד השגיאה) – אז זה עלול להעלות את אחוז הנטישה (שנקרא גם שיעור היציאה) של הגולשים מהאתר. וזה ללא ספק יכול לפגוע בקידום האורגני של האתר.

מהם הפניות 301 ו-302 ואיך הן קשורות לעמוד שגיאה 404?

הפניות 301 ו-302 הן הפניות שמציינות לדפדפן שעליו להעביר את הגולשים שהגיעו לכתובת URL מסוימת, לכתובת URL חדשה. כלומר, הפניות אלו גורמות לכך שהדפדפנים יפנו את הגולשים מעמוד בדומיין מסוים לעמוד שנמצא בדומיין אחר. כאשר הפניית 302 מציינת שמדובר בהפניה זמנית ואילו הפניית 301 מציינת שמדובר בהפניה קבועה. והקשר של הפניות אלו לעמוד שגיאה 404 – הוא בכך שזהו למעשה אחד מהפתרונות למקרים בהם נוצרים עמודי שגיאה אלו. כלומר, אם המשתמשים מגיעים לעמודי 404 באתר, באמצעות הפניות 301 או 302, אתם יכולים להפנות אותם לדף רלוונטי ועדכני אחר באתר, או לדף הבית.

אילו פתרונות נוספים קיימים להתמודדות עם עמודי 404?

בשנים האחרונות, יותר ויותר בעלי ומקדמי אתרים החלו להבין שזה יכול להיות בלתי אפשרי למצוא את כל עמודי השגיאה באתר ולתקן את כולם, כי תמיד יהיה עמוד כזה שלא שמתם לב אליו. בנוסף, לא כולם יודעים לאתר את עמודי השגיאה באתר, או לבצע הפניות 301 ו-302, או לטפל בעמודי השגיאה בדרך אחרת. ויתר על כן, לפעמים עמודי 404 יכולים אפילו להועיל לקידום האתר. ולכן, רבים בוחרים לעצב את עמוד השגיאה שמוצג באתר שלהם באופן משעשע, שיקל על המשתמשים שהגיעו לעמודים אלו, ושיעלה אצלהם חיוך.

אייל רחמים אייל רחמים
אייל רחמים הוא המנכ"ל של חברת דיגיטאץ' ובעל ניסיון של למעלה מ12 שנים בעולם השיווק הדיגיטלי וקידום אתרים. אייל סייע עד היום למאות חברות ועסקים בארץ ובחו"ל למקסם את הנוכחות הדיגיטלית שלהם.
ניתוח ובדיקת האתר שלכם




    רוצים לקדם את האתר?

    לבדיקת אתר
    זה שדה חובה