רישום דומיין – בעברית או באנגלית?
01 לJune 2016

רישום דומיין – בעברית או באנגלית?

רישום דומיין – בעברית או באנגלית?

“דומיין”, או בשמו האחר – “שם מתחם”, הינו מעין כותרת המוקצית לאתר מסוים. מדובר בכתובת מזהה של האתר, באמצעותה יוכלו הגולשים לאתר את האתר ולהיכנס לתוכו בקלות. בעולם האינטרנטי, לא ייתכנו שני דומיינים זהים, שכן הדומיין מהווה מעין תעודת זהות לאתר. במרבית המקרים, הדומיין הוא הדבר הראשון אותו רואים הגולשים באינטרנט, וזאת עוד בטרם נכנסו לאתר עצמו. מסיבה זו, על הדומיין להיראות טוב, רלוונטי לתחום האתר וזכיר ככל האפשר.

לשם מה אנו זקוקים לדומיין? האם ניתן לפתוח אתר מבלי לעשות שימוש בדומיין?

רוב האנשים אינם מודעים לכך, אך כניסה לאתרי אינטרנט מתאפשרת באמצעות הזנת כתובת IP הכוללת מספרים (ולא אותיות או שמות, כפי שמוכר לנו). הכתובת תהיה מורכבת תמיד מארבעה מספרים שונים, בעלי 1-3 ספרות, אשר ביניהן מפרידה נקודה. לדוגמא: 192.168.1.1. שרת ה- DNS הינו שרת שמטרתו להפוך את הכתובת ממספרים – לשם מסוים, הרי הוא הדומיין.

באופן זה, אנו יכולים להקליד את שמו של האתר במקום את המספרים, עניין החוסך לנו את הצורך בשינון מספרים של אתרים רבים. על מנת ששרת ה- DNS יוכל לתרגם את הכתובת ממספרים לשמות ולאותיות, הרי שעלינו להקצות דומיין לאתר שלנו. מכאן, שלא ניתן להקים אתר ללא דומיין כלשהו. בנוסף, הדומיין מאפשר לאנשים לזכור את האתר שלנו באמצעות השם שלו, עניין שיבטיח תנועה רבה יותר לאתר שלנו בהמשך (בהנחה והדומיין אכן טוב ומתקשר לאתר).

בחירת דומיין

איך כדאי לרשום את הדומיין? בעברית או באנגלית?

בדרך כלל, נהוג לרשום דומיין באנגלית. עם זאת, קיימים גם אנשים המעדיפים לרשום את הדומיין שלהם בעברית. לעניין זה מספר חסרונות: ראשית, דומיין הכתוב בעברית הינו דומיין המכוון לקהל יעד מאוד מסוים וספציפי – ישראלים.

עניין זה מקטין את השוק אליו אנו פונים. חשוב להבין כי רשת האינטרנט הינה רשת גלובלית, באמצעותה אנו יכולים לפנות גם לאנשים מארצות אחרות, רחוקות מאוד. בהגדרת הדומיין שלנו כדומיין בעברית, אנו למעשה מצמצמים את היקף הגולשים שלנו, שכן אנו פונים לקהל מאוד ספציפי. שנית, דומיין באנגלית לרוב ייראה מקצועי יותר מדומיין בעברית, שכן רשת האינטרנט מתנהלת ברובה באמצעות השפה האנגלית.

דומיין בעברית יציג את האתר שלכם כמקצועי וכ”חובק עולם” יותר, עניין שיעלה את המניות שלו בקרב הגולשים. חיסרון נוסף לדומיין בעברית מתקשר לעניינים טכניים. היות ורשת האינטרנט הינה רשת הכתובה ברובה באנגלית, דומיין בעברית עלול ליצור בעיות קידוד שונות, העלולות להשפיע על האתר שלכם. בשורה התחתונה, דומיין באנגלית הינו דומיין מומלץ יותר, בייחוד עבור מותגים ועסקים המעוניינים להתפתח ולפנות לקהל גולשים גדול יותר.

האם דומיין משפיע על קידום אתרים?

בהחלט קיים קשר בין בחירת דומיין לקידום אתרים. דומיינים קיימים כבר עשרות שנים, וככל שדומיין מסוים צבר “כח” – וזאת בעיקר על ידי ותק וקישורים נכנסים לדומיין, כך ערכו יעלה מבחינת מדדים של SEO. פרקטיקה נפוצה היא לרכוש דומיינים מיד שניה (שהיו רשומים בעבר) על מנת לקצר את התהליך של הקידום שלהם, שכן הם נהנים כבר מסמכות מסוימת מבחינת גוגל.

במידה ונרכש דומיין חדש לחלוטין ללא היסטוריה כלשהי, ההשפעה על SEO תהיה יחסית זעירה ותתיחס בעיקר לשם הדומיין עצמו.

אייל רחמים אייל רחמים
מנכ”ל חברת דיגיטאץ
מתמחה בשיווק B2B, קידום אתרים, שיווק עסקים באינטרנט, מייסד ומנהל בפועל את דיגיטאצ' חברה לקידום אתרים ושיווק באינטרנט, בזמן הפנוי שיש מרצה במכללה למנהל.
נשוי למיכל (איטלקיה מהממת) ואב ל-2 בנות נועה ואדל 🙂
ניתוח ובדיקת האתר שלכם




    More Articles

    רוצים לקדם את האתר?

    לבדיקת אתר
    זה שדה חובה